Didactica Matematicii

Pagina de Didactică a Asociaţiei Culturale "Mâine"

Despre

„Didactica Matematicii” este creată şi administrată de profesor Cătălin Mîinescu şi profesor Corina Mîinescu.  Suntem profesori de matematică la Şcoala cu clasele I-VIII Bobiceşti şi, respectiv la Şcoala cu clasele I-VIII Gropşani din judeţul Olt.

Predăm matematică din 1994, avem gradul didactic I.  Suntem formatori locali în didactica matematicii (am absolvit cursurile de didactica disciplinelor de la Botoşani, din 2000-2001, având ca formatori, printre alţii pe doamna prof. dr. Mihaela Singer).

Cătălin Mîinescu: din 2001director al Şcolii cu clasele I-VIII Bobiceşti, judeţul Olt, din 2006, metodist de specialitate al I.Ş.J. Olt, iar din septembrie 2008, metodist de management al I.Ş.J. Olt

Am publicat trei cărţi de metodica matematicii:

Funcţia de gradul al doilea. Metode de rezolvare a problemelor, Ed. Dacia, Cluj, 2001

Repere în proiectarea demersului didactic, Ed. ELSE, Craiova 2002

Geometria poligoanelor,  Ed. Universităţii de Vest, Timişoara 2005.

Am publicat articole metodice, interviuri sau despre probleme ale învăţământului în periodicele:

Examene, Tribuna Învăţământului, Didactica Pro (Chişinău), Oltul, Observator de Olt, Revista Noastră (revista Şcolii cu clasele I-VIII Bobiceşti, Olt – premiul special în 2006 şi premiul al doilea în 2007 la faza judeţeană a concursului naţional de reviste şcolare, Slatina, secţiunea „reviste şcolare”. Suntem fondatori şi redactori ai acesteia din 2003).

Vă invităm să vizitaţi şi blogul familiei Mîinescu, la adresa: http://altreileaochi.wordpress.com

CV Cătălin Mîinescu:

cv-15-oct-2008

şi anexele:

act-evaluator

act-metodist-mate

organizare

participare-cursuri

simpoz-si-cerc

publicatii

CV Corina Mîinescu

cv-europass

Reclame

6 răspunsuri to “Despre”

 1. nico said

  Va felicit, d-lor profesori pentru pasiunea si daruirea dv ! Era necesar un astfel de blog. Poate cei de la ISJ invata de la dv ca avem nevoie de informatii, noutati, schimburi de idei, lucruri care lipsesc cu desavarsire in pagina lor de internet. Am marea rugaminte sa afisati rezultatele de la olimpiada judeteana de matematica pentru inv primar si gimnaziu.Multumesc.

 2. cmiinescu said

  Vă mulţumim şi vă asigurăm de întreaga noastră sinceritate în ceea ce priveşte acest blog şi pasiunea pentru această minunată meserie!
  Pe blogul Învăţământului primar Olt, la adresa:
  http://bogeanu.files.wordpress.com/2008/03/elevi-premiati-olimpiada-de-matematica-clasa-a-iv-a-faza-judeteana.doc
  sunt afişaţi primii 9 elevi de la I-IV. Pentru a afla despre ceilalţi vă recomandăm să luaţi legătura cu d-l insp Dorinel Bogeanu (accesaţi link-ul „Învăţământ Primar Olt” de pe această pagină).
  Încercăm să aflăm şi pentru gimnaziu. Ţinem legătura!

 3. nico said

  Multumesc pentru promptitudinea raspunsului. Vizitez si eu blogul invatatorilor si am vazut cei 9 copii premiati la OJ clasa a IV a. Nu stiu de ce d-l inspector refuza sa afiseze celelalte rezultate, in ciuda rugamintii mai multor colegi de-ai nostri.

 4. cmiinescu said

  Lista celor de la a V-a şi a VI-a există la domnul inspector de Matematică, prof. Păuna Mihai şi la Şcoala 2 (Protopopescu) din Slatina. Dacă vă interesează ceva anume puteţi să îmi spuneţi şi încercăm să rezolvăm. Oricum ea nu există pe suport electronic.

 5. Mihaela said

  Buna seara!
  Va felicit pentru toate lucrurile frumoase şi interesante pe care le putem citi pe această ,,Pagina”!
  Aşa cum v-am promis la telefon am accesat cu interes acest blog.
  Mi-ar placea sa pot colabora cu dumneavoastră în viitor!
  Am niste cărţi şi materiale publicate care ar putea sa intereseze.
  Succese si inspiraţie!

 6. Romanescu Petrica said

  Buna ziua,
  Ma numesc Petrica Romanescu si sunt prof. psihodiagnostician la Scoala pentru Surzi Vaslui cu o vechime de 10 ani. Am vazut din intamplare articolul domniilor voastre referitor la cercul pedagogic dar si publicatiile de mate si…tot ce ati realizat acolo.
  Multe felicitari!…si referitor la articol, sunt pe aceiasi unda cu ideile voastre deoarece in scoala mea incerc de foarte mult timp sa schimb reprezentarile sociale a acesti act de perfectionare…si pas cu pas cred ca voi reusi. Mi-am permis sa fur una doua idei si pe langa tot ce gandeam eu am afisat in cancelarie astazi un anunt cu numele Cercul Pedagogic un weltanshauung in scoala noasta.Deoarece sunt responsabilul de cerc din institutie am observat rectiile colegilor mei mai atent..cred ca o sa iasa urat povestea asta pentru mine dar cineva trebuia sa inceapa de undeva sa caute samburele schimbarii.
  In rest sanatate si succes…si buuuuuuuuuuuun articol!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: